Nyheter

De fleste har nok fått med seg at Kvåsfossen har blitt et nasjonalt villakssenter. I den anledning endres åpningstidene til Kvåsfossen, og vi kommer til å ha åpent mer enn før:

Onsdager    09.00 – 15.00
Søndager     11.00 – 16.00

Vi ønsker å kunne formidle om villaksen, og hver dag arrangeres det morsomme aktiviteter.

Onsdager:

Velkommen innom i våre åpningstider. Hele dagen vil det være aktiviteter for alle aldre. Vår fagansvarlige Anne Charlotte kommer til å være tilgjengelig så godt som hver onsdag og slår gjerne av en lakse-prat. Er dere ei gruppe (10+ pers.) som ønsker å komme kan det være en fordel å si ifra på forhånd. Da lager vi gjerne et eget opplegg til dere 😊

 

Søndager:

Hver søndag kl. 12.00 arrangeres det barneaktiviteter. Dette kan variere mellom alt fra barneguiding, sluk-verksted, å kaste med fluestang eller f.eks. natursti. Dette er bare et lite knippe av de forskjellige aktivitetene vi varierer mellom. Aktivitetene tilpasses aldersgruppen av barn som kommer.

Hver søndag kl. 13.00 arrangeres det guidet tur. På denne turen vil du lære om villaksens livssyklus, en spennende reise fra ferskvann til sjøen – og forhåpentligvis tilbake igjen. Visste du f.eks. at laks kan svømme hele tusen meter dypt i havet? Du vil lære hva ei laksetrapp er og hvorfor det er viktig at vi tar vare på alle artene i naturen. Velkommen. Også på søndager er det en fordel om grupper (10 + personer) sier ifra på forhånd. Da skreddersys vi guidinga etter deres ønsker.

 

Gruppebesøk:

For alle grupper, enten dere er en skoleklasse, forening eller familie på ti personer eller mer, kan vi åpne senteret uansett hvilken dag det er. Dere må huske å melde ifra på forhånd, og senest 5 dager i forveien. Ta kontakt med fag-ansvarlige Anne Charlotte Westerås (anne.westeraas@villakssenter.no), så skreddersyr vi opplegget sammen. For skoler er det egne priser. Ta kontakt.

 

Lyst på besøk på skolen din?

Dersom dere ikke har anledning til å komme på besøk til oss, kommer gjerne vi til skolen din. Sammen med læreren blir vi enige om hvilke kompetansemål dere ønsker å oppnå, og så skreddersyr vi opplegger deretter. Vi ønsker at så mange som mulig skal få anledning til å lære om den fantastiske villaksen.

Vinterfestivalen 2021

Kvåsfossen ønsker å invitere til vinterfestival. Hver søndag er det mulig for ti personer å melde seg på et eksklusivt opplegg med egen guide. Opplegget fokuserer på livet i elva om vinteren. Hva gjør laksen om vinteren? Hvorfor velger noen voksenlaks å bli igjen i elva, selv om den ikke spiser mens den er i ferskvann? Det blir framvisning av rogn og eller plommesekkyngel, samt guidet tur på senteret. Etter turen blir det mulig å vandre fritt på egenhånd for å studere de ulike utstillingene og aktivitetene senteret har å by på, eller bare nyte en kopp kaffe. Mat utover vaffel/ panini må bestilles på forhånd. Vinterfestival på Nasjonalt villakssenter – Kvåsfossen passer for hele familien!
 

Minimum: 8 påmeldte
Maks: 10 påmeldte.
Ordinære priser.
Frist for påmelding er 5 dager før den aktuelle datoen.