Kvåsfossen inne på statsbudsjettet?

At laksen og Kvåsfossen er inne på statsbudsjettet, er veldig moro!

Pressemelding

I statsbudsjettet for 2019 kommer den endelige bekreftelsen på at Nasjonalt villakssenter blir etablert. Joddu i Tana , Kunnskapssenter for laks og vannmiljø i Namsos(KLV), Norsk Villakssenter i Lærdal og Kvåsfossen – Sørnorsk Laksesenter i Lyngdal inngår i det nye landsdekkende senteret.

Villaksen er en miljøindikator, verdiskaper og kulturbærer i alle kommuner med atlantisk laks. Norge har over 400 laksevassdrag, og alle deler av landet har sterke kulturelle og næringsmessige tradisjoner knyttet til villaksen. Dette gir også Norge et spesielt internasjonalt ansvar for å bevare villaksen.

Regjeringen har i statsbudsjettet for 2019 satt av 7,4 mill. kr til drift av Nasjonalt villakssenter med enheter i Tana, Namsos, Lærdal og Lyngdal. Vertskommunene stiller lokaler til disposisjon i samspill med etablerte enheter og initiativ i kommunene. Med denne spredningen fra nord til sør er de viktigste villaksregionene i landet dekket.

Innsatsen bak etableringen har vært koordinert fra KLV. Styreleder i KLV, Alf Olsen jr., oppfatter bevilgningen som et gjennombrudd etter flere års systematisk arbeid.

  • Endelig får villaksen den samme type nasjonale senter som med suksess er etablert for villreinen. Etableringen betyr et nytt og kraftfullt løft for villaksen, og han er både glad og stolt på villaksens vegne. – Senteret skal formidle kunnskap der folk og villaks møtes fortsetter han.
  • Allerede 22. oktober møter vi Miljødirektoratet for å planlegge selve etableringen av senteret, legger daglig leder i KLV Frode Staldvik til.

I det politiske miljøet har særlig Venstre vært en viktig støttespiller og det er svært gledelig at regjeringen nå følger opp.

2019 er tidenes første internasjonale villaksår. Alf Olsen jr. sier at det er et mål å etablere organisasjonen raskest mulig og åpne senteret i løpet av villaksåret.

Namsos, 8. oktober 2018

Alf Olsen jr styreleder KLV, Frode Staldvik daglig leder KLV

1 month ago

Lygna er et flott syn med god vannføring!
Filmklippet er fra lørdag. Idag er det derimot masse sol og nydelig vær.

Kl 12 går turen til Neseknipen.
10% på buffé på Kvåstunet ved fremvisning See more

1 month ago

Igår, lørdag, ble det feiret 80 års dag i Kvåsfossen.
Strøm var overhodet ikke å oppdrive, så det ble et lite hav av stearinlys.
Litt trasig, men likevel ei flott stemning, med bruset fra elva See more

1 month ago

Takk for besøket cruisegjester fra Albatross.
Veldig gøy å vise frem Norsk natur og senteret vårt.
Velkommen igjen.
#godturtilstavanger #gladlaks

2 months ago

Idag har vi masse besøk, og i tillegg feires det konfirmasjon i Kvåsfossen 😊

Vi gratulerer konfirmantene og ønsker velkommen til oss!

Åpent 11-17

« 2 of 2 »

Stor laks i kulpen, Juni 2017. Video: Osvald Egeland

Lukk meny